Almere

Project
Nieuw dak Almere

Opdrachtgever
-

Disciplines
Op maat gemaakte EPS Stroken (80 KPA)

Projectomschrijving

We komen in Nederland en België nog veel platte daken tegen die met stalen dakplaten zijn afgedekt. Deze platen hebben uiteraard een bepaalde levensduur en als die eenmaal verstreken is dan stapelen de lekkages zich in rap tempo op!. Voor deze opdracht werd VW Daken benaderd om voor een hal van 11.175m2 een goede dakoplossing te zoeken.

VW Daken heeft speciaal op maat gemaakte EPS Stroken (80 KPA) laten maken om de staal cannelure uit te vlakken. Hier overheen is uiteraard een goede dampremmer gelegd, gevolgd door een POLYTOP 150 vlakke EPS Isolatieplaat. Boven op deze plaat komt uiteraard een glasvlies 180 g/m2 scheidingslaag. Deze scheidingslaag is verplicht als men met kale EPS werkt waar PVC dakbedekking overheen komt! De scheidingslaag heeft 2 functies: Het gaat het ontrekken van de weekmakers uit de PVC tegen, en zorgt ervoor dat de dakopbouw vliegvuurbestendig is!

De laatste laag van de dakopbouw bestaat uiteraard uit de dakbedekking zelf: ICOPAL COSMOFIN PVC 1.5. De tevreden opdrachtgever is eindelijk van vervelende lekkages af en het dak kan er weer minimaal 20 jaar tegenaan!

Ga terug